Лідер Прогресивної соцпартії Вітренко подала до суду на Мінʼюст. Вимагає реєстрації змін до статуту партії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Лідер Прогресивної соцпартії Вітренко подала до суду на Мінʼюст. Вимагає реєстрації змін до статуту партії

Наталія Вітренко

Сувіров Олексій / УНІАН

Лідер Прогресивної соціалістичної партії Наталія Вітренко подала до суду на Міністерство юстиції з вимогою зареєструвати зміни до статуту та складу керівництва її партії. Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду Києва.

На думку Вітренко, Мінʼюст штучно перешкоджає реєстрації змін у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадських формувань та у складі керівних органів партії.

«Позивач просить визнати протиправним та скасувати рішення державного реєстратора про відмову в реєстрації відповідних змін, а також зобовʼязати його здійснити реєстрацію змін до відомостей про Прогресивну соціалістичну партію, зокрема щодо змін у статуті, програмі та складі керівних органів», — сказано в повідомленні.

  • 21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про припинення повноважень парламенту та його розпуск. Дострокові вибори призначені на 21 липня.
  • За соцопитуванням центру «Соціальний моніторинг» та Українського інституту соціальних досліджень імені О. Яременка, на виборах до Верховної Ради найбільшу підтримку має партія «Слуга народу», а подолати прохідний барʼєр у 5% можуть чотири партії.