Екс-омбудсмен Лутковська представлятиме Україну в гуманітарній підгрупі Мінської групи

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Екс-омбудсмен Лутковська представлятиме Україну в гуманітарній підгрупі Мінської групи

Валерія Лутковська

Малолєтка Євген / УНІАН

Колишня уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська представлятиме Україну в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи. Цю інформацію Лутковська підтвердила в коментарі theБабелю.

«Так, ця інформація відповідає дійсності» — відповіла Лутковська на питання про її призначення представником України в гуманітарній підгрупі Трьохсторонньої контактної групи.

Колишній представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко привітала це призначення, зазначивши, що Лутковську свого часу залучали як експерта для підготовки звільнення заручників.

«Вона професіонал, і я щиро бажаю мінській групі і їй особисто удачі. Особливо в питаннях безпеки і розблокування питання звільнення заручників», — написала Геращенко. Вона відзначила, що мінська група залишається практично в тому ж складі, в якому працювала попередні 4 роки. «Це тільки підтверджує факт, що реальних переговорників, здатних вести важкий діалог з РФ і міжнародними партнерами, в країні дуже і дуже мало», — підкреслила Геращенко.

Хто така Лутковська?

Колишня уповноважена Верховної Ради з прав людини (квітень 2012 — квітень 2017), урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини, колишня заступниця міністра юстиції. Наразі обіймає посаду директорки Українського інституту з прав людини.