Вночі: Українські синхроністки виграли золото в Барселоні, у Гаазі розглянуть заперечення Росії щодо позову України, а Британія відновила польоти до Пакистану

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Українки здобули перемоги на змаганнях із синхронного плавання в Барселоні

Українські синхроністки здобули золоту медаль на змаганнях Світової серії FINA в іспанській Барселоні. Золото серед дуетів виграли українки Марта Федіна й Анастасія Савчук. Про це повідомив Національний олімпійський комітет.

Українська збірна також здобула срібло в групових змаганнях.

Двом поліцейським, які поранили 5-річного хлопчика, оголосили про підозру

Двом працівникам патрульної поліції Переяслава-Хмельницького Київської області, які 31 травня влучили в пʼятирічного хлопчика з вогнепальної зброї, повідомили про підозру. Про це повідомила прес-служба прокуратури Київської області.

Правоохоронці встановили, що працівники патрульної поліції вживали спиртні напої під час роботи.

Суд ООН розгляне заперечення Росії щодо українського позову

Міжнародний суд ООН у Гаазі (Нідерланди) 3 червня розгляне справу щодо застосування та тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Про це повідомила заступниця міністра закордонних справ України Олена Зеркаль.

О 10:00 має розпочатися розгляд заперечень Росії щодо того, чи має Міжнародний суд ООН право розглядати великий позов України проти Росії.

Росія відкликала військових радників з Венесуели

Росія відкликала майже всіх своїх військових радників і фахівців, які надавали допомогу режиму Ніколаса Мадуро. Про це повідомляє газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела у Міноборони Росії.

За інформацією газети, у Венесуелі також згортає роботу одна з основних військових державних корпорацій Росії «Ростех», яка навчала і консультувала армію Венесуели, зокрема щодо закупівель озброєння.

British Airways відновила польоти до Пакистану

Британська авіакомпанія British Airways відновила пряме сполучення з Пакистаном через понад 10 років після призупинення польотів з міркувань безпеки. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Перший літак рейсу BA261 вилетів із лондонського аеропорту Хітроу 2 червня після обіду і приземлився в міжнародному аеропорту Ісламабада о 07:10 за місцевим часом 3 червня.