Виплата зарплат шахтарям та відстрочення підвищення тарифів. Данилюк назвав рішення наради РНБО

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк назвав підсумки і рішення після наради РНБО з питань енергетичної безпеки, яка відбулася 31 травня. Про це він написав у Facebook.

«У стислі терміни буде виплачена заборгованість із заробітної плати гірникам державних шахт. Водночас, Уряд має запровадити ефективний механізм оздоровлення ситуації у цій галузі, насамперед — посилення безпеки шахтарів. Також з ініціативи президента України буде вирішене питання придбання житла для родини гірника, який загинув на шахті «Лісова». У нього залишилося троє дітей», — повідомив Данилюк.

Другим пунктом, за його словами, стало якнайшвидше вирішення проблеми з підприємством «Вода Донбасу» та відновлення водопостачання для понад 100 тисяч людей.

«Оцінили можливі наслідки запровадження другого етапу повномасштабного ринку електричної енергії, яке має відбутися 1 липня цього року, та доцільність його відтермінування. Прем’єр-міністр України запевнив, що у Уряду є рішення, яке дозволить уникнути збільшення тарифів на електроенергію — незалежно від дати запровадження», — назвав Данилюк третій важливий пункт наради.