Уповноважений уряду Німеччини, який не радив євреям носити кіпи, закликав усіх одягати їх напередодні антиізраїльських протестів

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Уповноважений уряду Німеччини з питань боротьби з антисемітизмом Фелікс Кляйн закликав усіх жителів країни одягнути кіпу на знак солідарності з єврейською громадою напередодні запланованих антиізраїльських протестів у наступну суботу.

Про це повідомляє CNN.

«Роблячи це, ми можемо показати великий знак солідарності з єврейською громадою і заявити про свободу віросповідання і різноманітність нашого суспільства», — сказав Кляйн.

Напередодні Фелікс Кляйн, навпаки, порадив місцевим євреям не носити кіпу привселюдно. Він обґрунтував свою думку «подальшим послабленням моральних стримувальних факторів та огрубінням у суспільстві», які підживлюють антисемітизм.

  • День Аль-Кудс вібувається щороку в останній день Рамадану. Цього дня в різних країнах світу часто відбуваються антиєврейські акції. Так протестувальники висловлюють свою підтримку палестинцям.
  • У Відні невідомі втретє за тиждень пошкодили фотовиставку «Проти забуття» італійсько-німецького фотографа Луїджі Тоскано, присвячену Голокосту.