Суд оштрафував затриману активістку «Кримської солідарності» Муміне Салієву за пост у Facebook

Дата:
Суд оштрафував затриману активістку «Кримської солідарності» Муміне Салієву за пост у Facebook

Facebook / Mumine Saliyeva

Активістку правозахисної організації «Кримська солідарність» Муміне Салієву, яку затримали напередодні в Бахчисараї, оштрафували на 1000 рублів (412 грн) за публікацію у Facebook. Про це повідомляється у Facebook «Кримської солідарності».

Рішення щодо Салієвої ухвалював Центральний районний суд Сімферополя.

Салієву звинувачували в тому, що у 2013 році вона опублікувала у Facebook символіку організації «Хізб ут-Тахрір», яка визнана терористичною в Росії.

Крім того, напередодні в Джанкої затримали ще одну активістку — Лутфіє Зудієву. Її звинуватили в тому, що її відзначили в репості на Facebook і публікація зʼявилася в її акаунті в квітні 2014 року.

  • 30 травня в Джанкої, в окупованому Криму російські силовики затримали двох кримськотатарських активісток: координатора проекту «Кримське дитинство», створеного в 2017 році для підтримки і розвитку дітей політвʼязнів, Муміне Салієву, а також Лутфіє Зудієву — правозахисницю і громадську журналістку.
  • Національна поліція Криму і Севастополя розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі (ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу) після затримання російськими силовиками на півострові двох кримськотатарських активісток.