Українського капітана теплохода, який врізався в прогулянковий катер у Будапешті, заарештували

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Поліція Угорщини заарештувала капітана круїзного теплохода, що зіткнувся з прогулянковим катером на річці Дунай у Будапешті, внаслідок чого загинули щонайменше семеро людей. Українця затримали як підозрюваного. Про це пише ВВС.

Капітан річкового теплохода Viking Sygin — 64-річний громадянин України на імʼя Юрій, чоловік з Одеси, прізвище у поліції не уточнюють. Його підозрюють в халатності, яка призвела до людських жертв.

Угорська поліція повідомила, що розслідування виявило докази, які викликали питання щодо особистої відповідальності, тому капітана допитали, а потім вирішили взяти під варту.

Представник угорської служби надзвичайних ситуацій Пал Дьорфі розповів, що врятовані туристи були доставлені в лікарню з гіпотермією.

31 травня до Будапешта прибуде міністр закордонних справ Південної Кореї.

Що сталося?

29 травня ввечері на річці Дунай у Будапешті, у кількох метрах від опори моста Маргіт навпроти будівлі парламенту Угорщини затонув прогулянковий теплохід «Русалонька».

На борту перебували 35 осіб — 33 корейські туристи и двоє членів екіпажу. Сім людей загинули, ще сім вдалося врятувати, 21 особа вважається зниклою безвісти. Їх шукають на ділянці Дунаю на південь від центру Будапешта. Швидкість течії в Дунаї, як і раніше, сильна. Тіла деяких загиблих знайшли в кількох кілометрах на південь від місця трагедії.

Армійські водолази продовжують пошук зниклих, проте він ускладнюється високим рівнем води та течіями, які виникли після кількох днів потужних злив. Людей шукають по всій акваторії Дунаю на південь від Будапешта.

  • Капітан річкового теплохода Viking Sygin, який зіткнувся з прогулянковим теплоходом «Русалонька» в Будапешті, внаслідок чого останній затонув з 35 людьми на борту, виявився громадянином України.