Порошенко передасть фондам, які допомагають армії, 1,75 млн гривень

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Порошенко передасть фондам, які допомагають армії, 1,75 млн гривень

Фото з сайту фонду «Повернись живим»

Колишній президент Петро Порошенко передасть фонду «Повернись живим» та волонтеру зі Львова, засновнику ГО «Допоможи фронту» Богдану Масляку, 1,75 млн гривень. Про це йдеться на сайті «Повернись живим».

Кошти між благодійниками будуть поділені порівну — по 875 тис гривень.

1, 75 млн гривень Порошенко виграв у суді з ВВС. Британська телерадіомовна корпорація ВВС мала виплатити йому 50 тисяч фунтів (1 739 688 грн) за публікацію статті про те, що українська сторона нібито заплатила адвокату президента США Дональда Трампа Майклу Коену $400 тисяч за організацію першої зустрічі з президентом України.

Фонд «Повернись живим» планує витратити кошти на організацію національного відбору у збірну України на Invictus Games.

«Ми ще не визначилися остаточно, але найбільш вірогідний варіант — гроші будуть використані на організацію національного відбору до збірної України на Invictus Games у Гаазі в 2020 році», — сказав засновник фонду «Повернись живим» Віталій Дейнега.

Також благодійник подякував Петру Порошенку за довіру та визнання.

  • Порошенко заявив, що BBC виплатить йому 50 тисяч фунтів.
  • Матеріал був опублікований на сайті ВВС 23 травня. У своїй статті ВВС посилалася на високопосадове джерело у Києві, знайоме з ситуацією. Після публікації матеріалу Порошенко подав до суду за наклеп.
  • У вересні 2018 року «Радіо Свобода» оприлюднила текст позову Порошенка до ВВС. Президент просив, щоб Високий суд Лондона зобовʼязав ВВС компенсувати йому збитки за публікацію про платежі за зустріч із Трампом. Він просив, щоб суд зобовʼязав ВВС спростувати інформацію з публікації та заборонив поширювати її надалі. Також він хотів, щоб ЗМІ компенсувало йому збитки та судові витрати. Сума збитку в позові зазначена не була.
  • 28 березня британська служба BBC вибачилася перед президентом Петром Порошенком і пообіцяла сплатити йому компенсацію за публікацію про його першу зустріч із Дональдом Трампом. Тоді Порошенко сказав, що йдеться про 160 тисяч фунтів стерлінгів.