Рада не звільнила Гройсмана з посади премʼєр-міністра

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Верховна Рада проголосувала за проект постанови про відставку премʼєр-міністра Володимира Гройсмана. Рішення підтримали лише 97 нардепів, тож голова уряду залишиться на посаді.

Фракція БПП, «Народний фронт» і група «Воля народу» не підтримали відставку Володимира Гройсмана.

«Ви маєте працювати, для того щоб не допустити економічного колапсу, для того щоб був стабільний розвиток української держави й економіки», – сказав спікер Ради Андрій Парубій перед голосуванням.

Водночас представники фракцій «Опозиційний блок», «Радикальна партія Олега Ляшка», «Батьківщина» та інша частина нардепів виступили за звільнення очільника уряду.

«Я абсолютний реаліст і розумію, що далеко не все ще зроблено в нашій державі, але для того, щоб ми були більш швидкими й ефективними, ми маємо консолідувати зусилля не тільки уряду України, а й парламенту. У різні часи ми приймали з вами непрості рішення… Завжди був відповідальний і ніколи не боявся відповідальності», — сказав Гройсман перед голосуванням.

Як відреагував Гройсман?

Після голосування Володимира Гройсмана, заявив, що його рішення піти у відставку було обдуманим.

«Я сказав, що будь-яке рішення сприйму з повагою. Більш того, моє рішення було не емоцією, а позицією. І ще одне дуже важливе — я ніколи у своєму житті не перекладав ні на кого відповідальність», — зазначив голова уряду.