Захоплення в полон восьми українських бійців: розслідування не встановило факту державної зради

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Службове розслідування щодо обставин полону восьми військовослужбовців мотопіхотного батальйону 53-ї окремої механізованої бригади не встановило факту державної зради.

Президент Володимир Зеленський заслухав інформацію про інцидент. Він наголосив, що буде зроблено все необхідне для повернення бійців, повідомляє прес-служба глави держави.

«Водночас щодо командування батальйону та 53-ї ОМБР будуть зроблені управлінські та дисциплінарні висновки у зв’язку з суттєвими прорахунками в організації бойової підготовки та внутрішньої служби. Крім цього, встановлено порушення особовим складом прикордонного наряду на КПВВ «Новотроїцьке», КП «Березове-1» та «Березове-2» порядку контролю за переміщенням через лінію зіткнення», — йдеться в повідомленні.

  • 22 травня поблизу Новотроїцького в Донецькій області вранці у полон до бойовиків «ДНР» потрапили вісім українських військовослужбовців. У штабі ООС повідомили, що вони на вантажівці «помилково відхилилися від визначеного маршруту та потрапили на тимчасово окуповану територію». Військова прокуратура здійснює слідчі дії.
  • Згодом волонтер назвала імена бійців ЗСУ, які потрапили в полон на Донбасі.