Вночі: збірна України здобула другу перемогу на Чемпіонаті світу, блогеру Барабошку повернули закордонний паспорт, у Японії чоловік напав з ножем на школярів

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Молодіжна збірна України обіграла Катар у Польщі

Молодіжна збірна України здобула другу перемогу на юнацькому Чемпіонаті світу з футболу U-20 у Польщі, повідомляє Національний олімпійський комітет. У своєму матчі, який закінчився з рахунком 1:0, «синьо-жовті» обіграли команду з Катару. Вирішальний гол у ворота суперника українці забили у другому таймі і гарантували собі місце у плей-оф турніру.

«Так, я очікував такої гри в цьому матчі. Він вийшов дуже важким. У нас багато що не виходило. Удома, у своїх клубах, хлопці грають нормально, а тут нічого не виходить, ноги тремтять. Незрозуміло для мене... Єдине, що мене влаштовує, — це результат», — сказав головний тренер юнацької збірної України U-20 Олександр Петраков про своїх підопічних після матчу.

30 травня збірна зіграє із Нігерією.

Суд повернув блогеру Барабошку закордонний паспорт

Печерський районний суд Києва повернув закордонний паспорт блогеру Олександру Барабошку, фігурантові справи про організацію секс-скандалу за участі заступника голови Департаменту захисту економіки Національної поліції Олександра Варченка.

«Не вдаючись у довгі юридичні аспекти, резюмую — проміжна перемога. Знімається обмеження на пересування і поїду забирати закордонний паспорт. Застава ще лишається, але думаю і з цим справимось», — повідомив Барабошко у Facebook.

Під Токіо чоловік з ножем напав на дітей на зупинці

У японському місті Кавасакі поблизу Токіо чоловік з ножем напав на групу школярів на автобусній зупинці. Подія сталася в годину пік 28 травня. Зловмисник у віці 40—50 років кричав: «Я вбʼю тебе», і поранив щонайменше 19 осіб, зокрема 13 дітей, пише AP.

Національне телебачення NHK з посиланням на поліцію заявило, що підозрюваний помер після того, як ударив себе в шию. Офіційної інформації про загиблих і кількість поранених поки немає.

Британські лейбористи виступили за повторний референдум щодо Brexit

Лідер британської Лейбористської партії Джеремі Корбін висловився за те, щоб виборці отримали можливість проголосувати з питання про вихід країни з ЄС шляхом повторного референдуму про Brexit або ж дострокових виборів. Коментуючи в понеділок підсумки виборів до Європарламенту, Корбін сказав, що уряд консерваторів завів переговори про Brexit у глухий кут, а нинішній склад парламенту не здатний з нього вийти, пише «Радіо Свобода».

Корбін послідовно виступає за проведення дострокових виборів. Тоді як низка знаних лейбористів підтримують проведення повторного референдуму.

На крісло премʼєра Великої Британії претендують 10 кандидатів

На посаду премʼєр-міністра Великої Британії претендують 10 кандидатів, пише Укрінформ. 27 травня до боротьби долучився міністр ЖКГ і місцевого самоврядування Кіт Малтгаус. За його словами, виборча кампанія не може будуватися навколо одних і тих самих осіб, які розкололи Консервативну партію за останні три роки. Він також вважає, що є новим обличчям зі свіжими ідеями з-поміж представників нового й талановитого покоління.

Тереза Мей піде у відставку з посади лідера партії 7 червня, але продовжить роботу премʼєром, поки не відбудеться конкурс на посаду лідера партії.