Адвокат активіста Бекірова: Російській слідчі пропонують йому визнати вину в обмін на зміну запобіжного заходу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Російські слідчі в анексованому Росією Криму запропонували кримськотатарському активісту Едему Бекірову визнати провину в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки в обмін на зміну запобіжного заходу з утримання в СІЗО на домашній арешт. Про це для «Крим.Реалії» розповів адвокат Бекірова Іслям Веліляєв.

«Якщо визнаєш провину — одразу домашній арешт. Едем-ага повторив, що він не робив того, що йому закидають, і взагалі ніколи в житті такої кількості боєприпасів не бачив. Я, як адвокат, запитав слідчого, що буде далі після визнання провини? Простого визнання недостатньо ж. Далі вони зажадають назвати прізвища наших лідерів як замовників», — пояснив Веліляєв.

Чергове судове засідання з продовження Бекірову терміну утримання в СІЗО заплановане на червень. Веліляєв повідомив, що слідство перебуває на стадії завершення, проте слідчий навмисно затягує заходи, щоб були підстави для продовження арешту.

«Термін в СІЗО добігає кінця — ніякі слідчі заходи слідчий не проводить, процес затягується. Сподіваюся, цього разу суд нас почує і переведе Едема-агу під домашній арешт. Захист зі свого боку робить для цього всі необхідні дії», — сказав Веліляєв.

  • Дружина активіста заявила, що Бекірова зробили інсулінозалежним і роблять усе, щоб він не дожив до суду. Зараз він потребує певної дієти та постійного лабораторного контролю показників крові.
  • Перед цим омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що стан здоров’я Бекірова стрімко погіршується, у нього прогресує цукровий діабет. За її словами, Бекіров скаржиться на постійний біль у серці через гіпертонію, що призводить до задишки.