У Британії на виборах в Європарламент перемогла Партія Brexit. Консерватори поступилися «зеленим»

Автор:
Олена Мельник
Дата:

На виборах до Європейського парламенту у Великій Британії нова Партія Brexit на чолі з Найджелом Фараджем отримала найбільшу кількість голосів, пише ВВС .

Друге місце посіла партія ліберал-демократів, що виступає категорично проти виходу Сполученого Королівства з ЄС.

Дві провідні британські партії — лейбористи та консерватори — втратили багато голосів порівняно з минулими виборами 2014 року, причому правлячі консерватори опинилися на пʼятому місці, поступившись також проєвропейській «Партії зелених».

На цей момент визначилися 64 обраних депутати Європарламенту із 73 місць, які припадають на Британію. З цього числа 28 мандатів отримує Партія Brexit, 15 — ліберал-демократи, 10 — лейбористи, сім — «зелені», три — консерватори, один — валлійська партія «Плайд Кемри».

Явка в Британії, за попередніми даними, виявиться нижчою за середню та складе близько 37%. При цьому в інших європейських країнах явка зросла порівняно з минулими виборами і склала у середньому 51%.

Зараз Британія залишається членом Євросоюзу до 31 жовтня, але зможе вийти раніше, якщо угоду, яку вже три рази відкидав британський парламент, все ж таки вдасться прийняти.