Хакери заблокували державні органи в Балтиморі за допомогою програми з АНБ

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Хакери атакували державні сервіси міста Балтимор в Меріленді за допомогою програми EternalBlue, розробленої Агентством національної безпеки США. Про це повідомляє The New York Times.

Так, атака почалася 7 травня. Хакери вивели з ладу тисячі службових компʼютерів, порушили роботу електронної пошти та низки міських сервісів, включно з системою оплати комунальних послуг.

Підкреслюється, що хакери згодні припинити атаку, якщо їм заплатять $100 тис. в біткоїнах.

Крім того, хакери за допомогою програми паралізували роботу державних органів у кількох містах США — від Пенсильванії до Техасу.

Спецслужби поки відмовляються коментувати цей інцидент.

  • Правоохоронці шести країн спільно з Федеральним бюро розслідувань США, Євроюстом та Європолом розкрили діяльність міжнародної злочинної мережі, яка за допомогою шкідливого ПЗ викрала понад $100 млн.
  • На початку травня Нідерланди екстрадували до Сполучених Штатів громадянина України Олексія Іванова. Йому предʼявить звинувачення у хакерстві американський Мінʼюст.
  • Наприкінці березня Південна Корея видала США громадянина України Олександра Мусієнка, якого звинувачують у легалізації $2,8 млн, викрадених хакерами з банківських рахунків американських фізичних осіб і компаній.