Британський альпініст помер через 45 хвилин після сходження на Еверест. Він десятий за 2 тижні

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Житель Великобританії Робін Хейнс Фішер загинув у суботу, 25 травня, через 45 хвилин після того, як підкорив вершину гори Еверест. Про це повідомляє BBC.

«Гіди намагалися допомогти йому після того, як чоловік упав за 150 метрів від вершини під час спуску», — зазначив член експедиції Мурарі Шарма.

За його словами, попри усі спроби розбудити Фішера, той залишався непритомним. Провідники звʼязалися з базовим табором через 45 хвилин після того, як чоловік стояв на вершині Евересту, і підтвердили його смерть.

Сімʼя Фішера була вражена смертю чоловіка, у якого «було так багато пригод і мрій».

«Ми глибоко засмучені цією втратою, оскільки у нього все ще було так багато пригод і мрій, щоб виконати. Кожен, хто коли-небудь зустрічався з ним, памʼятатиме про його позитивний вплив на їхнє життя», — кажуть вони.

  • На початку тижня на вершині Евересту утворилася величезна черга з альпіністів, які вирішили скористатися гарною погодою і підкорити найвищу гору планети. У підсумку це призвело до тривалих затримок і смерті двох альпіністів.
  • В єдиному аеропорту поблизу Евересту в Непалі сталася авіакатастрофа. Літак компанії Summit Air врізався в припаркований вертоліт. Загинули 3 людини, ще 4 отримали поранення.