Вночі: Facebook запустить свою криптовалюту, в Таїланді знайдено сліди динозавра, а поліція Франції показала фото винуватця у вибуху в Ліоні

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Повінь на Закарпатті: Зеленський підписав указ про подолання наслідків

Президент Володимир Зеленський підписав указ про невідкладні заходи щодо подолання наслідків надзвичайної ситуації природного характеру на окремих територіях Закарпатської та Івано-Франківської областей. Про це йдеться на сайті президента.

Так, документ постановив Кабінету міністрів «забезпечити належну координацію та взаємодію центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з питань подолання наслідків, спричинених надзвичайною ситуацією, посилення контролю за реалізацією заходів щодо подолання таких наслідків».

Також документ постановив вирішити питання «фінансування та надання необхідної допомоги для подолання наслідків».

Будівництво стіни на кордоні Мексики та США: суд заблокував виділення грошей

Федеральний суддя в Каліфорнії Хайвуд Джиллім — молодший заборонив президенту США Дональду Трампу використовувати для будівництва частини стіни на кордоні з Мексикою гроші, які були виділені його декларацією про введення надзвичайного стану. Про це повідомляє Axios.

«Позиція, згідно з якою, коли Конгрес відхиляє прохання виконавчої влади про виділення відповідних коштів, виконавча влада, тим не менш, може просто знайти спосіб витратити ці кошти «без Конгресу», не узгоджується з основними принципами поділу влади, висхідними до найбільш ранніх днів нашої країни», — йдеться в повідомленні.

Звернемо увагу, що тепер заблоковано будівництво стіни на двох ділянках загальною довжиною 51 миля.

Вибух у Ліоні: поліція показала фото підозрюваного

Поліція Франції почала поширювати фотографію чоловіка, якого підозрюють у причетності до вибуху, який стався у пʼятницю в центрі Ліона. Про це повідомляє сторінка поліції у Twitter.

Як зазначено в орієнтуванні, йдеться про темношкірого чоловіка в шортах-бермудах світлого кольору і темній сорочці з довгими рукавами. За версією поліції, він може пересуватися на велосипеді.

Чоловік потрапив до обʼєктивів камер відеоспостереження, розташованих біля місця вибуху.

Керівництво Facebook запустить свою криптовалюту GlobalCoin у 2020 році

Керівництво соціальної мережі Facebook планує запустити власну криптовалюту GlobalCoin до першого кварталу 2020 року. Про це повідомляє BBC.

«До першого кварталу 2020 року планується створити систему цифрових платежів приблизно в десятку країн», — йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що Марк Цукерберг вже обговорив проект із запуску криптовалюти та можливі ризики з керуючим Банком Англії Марком Карні.

У Таїланді знайшли сліди динозавра. Він жив 140 млн років тому

У провінції Сакон Накхон знайдено сліди динозавра, який жив на північному сході Таїланду приблизно 140 млн років тому. Про це повідомляє The Thaiger.

Так, всього було знайдено близько десятка слідів, які належать тероподу (один з підрядів ящеротазових динозаврів), які існували в крейдовий період — від 146 до 65 млн років тому.

Сліди були знайдені в камені в національному парку Пху Пха Лек в районі Куд Бак у північно-східній провінції Сакон Накхон.

За словами представника парку, сліди динозавра були виявлені групою геологів у двох місцях.