Голова Адміністрації президента Богдан: Ми не бачимо Медведчука перемовником від України

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Лідер організації «Український вибір» і голова політради партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук не може представляти Україну на переговорах з Росією. Про це в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» заявив голова Адміністрації президента Андрій Богдан, пише ТСН .

«Ми не бачимо його перемовником з нашого боку. Якщо Росія бачить його зі свого — це їхній вибір», — сказав він.

Богдан додав, що ні він, ні президент Володимир Зеленський не знайомі з Медведчуком.

«Наскільки я знаю, ні Володимир Зеленський, ні я, ніхто з членів нашої команди з ним особисто не знайомий і ніколи не спілкувався. І по сьогоднішню дату», — додав він.

  • Віктор Медведчук брав участь у переговорах в Мінську із січня 2015 року як представник СБУ. 4 грудня 2018 року представник України в Тристоронній контактній групі в Мінську Євген Марчук заявляв, що Медведчук більше не бере участі у роботі гуманітарної підгрупи тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на сході України. Його місце зайняв керівник Обʼєднаного центру зі звільнення заручників Юрій Качанов.
  • 22 березня в Москві відбулася зустріч премʼєр-міністра РФ Дмитра Медведєва, голови «Газпрому» Олексія Міллера, Віктора Медведчука та Юрія Бойка. На зустрічі голова «Газпрому» заявив про готовність продавати Україні газ на чверть дешевше від нинішньої ціни та продовжити транзит через Україну на базі чинного контракту.
  • На засіданні Кабміну 27 березня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що стосовно Медведчука та Бойка буде порушено кримінальну справу за незаконний перетин кордону. Він також додав, що питання у цій справі є і до Держприкордонслужби, і до Авіаслужби.
  • Після візиту політиків у Росію ДБР відкрило справу проти працівників Держприкордонслужби та Державіаслужби.