Захист Порошенка подав заяву в ГПУ проти екс-нардепа Крючкова. Звинувачують у неправдивих свідченнях

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Представники Петра Порошенка подали в Генеральну прокуратуру заяву з проханням розпочати кримінальне провадження стосовно екс-депутата Верховної Ради, екс-керівника холдингу «Енергомережа» Дмитра Крючкова за підозрою у свідомо неправдивому повідомленні про злочин. Про це інформує прес-служба «Блоку Петра Порошенка».

Адвокат Петра Порошенка Ігор Головань у зверненні стверджує, що звинувачення Крючковим колишнього президента в корупції підпадають під дію ст. 383 Кримінального кодексу (свідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочину). БПП вважає, що дії Крючкова «координуються оточенням нової влади», а сама справа є частиною помсти за націоналізацію ПриватБанку.

Справа Крючкова

Крючков є одним із фігурантів кримінального провадження про корупцію та виведення грошей зі сфери енергетики. У ньому також фігурують бізнесмени Григорій та Ігор Суркіси й Ігор Кононенко — близький друг і бізнес-партнер президента Петра Порошенка.

Журналісти проекту «Схеми» оприлюднили записи телефонних розмов з їхньою участю. Крім того, редакції програми «Схеми» Крючков письмово повідомив, що від усіх корупційних оборудок сторона Порошенка — Кононенка «отримувала від 50 до 75% прибутків від бізнесу, який був предметом домовленостей».

  • У четвер, 23 травня, стало відомо, що Державне бюро розслідувань почало розслідувати ще одну справу проти Петра Порошенка. Вона стосується звинувачення в економічних злочинах.
  • 21 травня Портнов подав у ДБР першу заяву проти Порошенка. Бюро почало розслідувати дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади (ст. 109 КК), державну зраду (ст. 111 КК), а також перевищення військовою службовою особою влади і службових повноважень (426-1 КК).