«Не референдум, а опитування». Зеленський пояснив слова голови Адміністрації Богдана про винесення мирних угод з Росією на референдум

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Володимир Зеленський спростував можливість мирних переговорів з Росією, передає прес-служба президента.

На зустрічі з громадськими активістами Зеленський пояснив, що винесення питання про укладення мирних домовленостей із Росією на референдум не має законодавчої ініціативи — це спосіб з’ясувати думку суспільства.

«Ми повинні чути кожну людину. Це не законодавчий референдум, а інформаційний: громадяни, що ви думаєте. Це нормальна розмова з людьми», — сказав Зеленський.

Президент наголосив, що прагне відкритості в обговоренні важливих для країни питань і не хоче ухвалювати рішення за зачиненими дверима, як це робилося раніше. Учасники зустрічі погодилися, що доцільно назвати це не референдумом, а опитуванням і діалогом з суспільством.

21 травня в ефірі одного з телеканалів Богдан заявив, що Зеленський розглядає можливість винесення питання про укладення мирних домовленостей з Росією на всенародний референдум. «Ми розглядаємо винесення питання про досягнення мирних домовленостей з Росією на народний референдум, щоб не тільки депутати проголосували і Президент прийняв рішення, а народ прийняв рішення і суспільство дало оцінку», — заявив він.