Міжнародний комітет Сенату США схвалив резолюцію до 5-ї річниці Революції Гідності

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Комітет із закордонних відносин Сенату США розглянув і затвердив до ухвалення повним складом верхньої палати Конгресу резолюцію, присвячену пʼятій річниці Революції Гідності. Документ вшановує пам’ять Небесної Сотні та засуджує російську агресію проти України.

Про це повідомляє Посольство України в США на сторінці у Facebook. Співавторами резолюції є понад 20 сенаторів від Республіканської та Демократичної партій.

У резолюції відзначається хоробрість, рішучість і жертовність українців під час і після Революції Гідності, підтверджується незмінна відданість уряду США підтримці зусиль української влади з упровадження демократичних та ринкових реформ, відновлення територіальної цілісності держави, а також наданню додаткових летальних і нелетальних видів безпекової допомоги для зміцнення обороноздатності України «на землі, у морі та в повітрі».

Також у Сенаті наголошують на тому, що важливо продовжувати реформи в Україні, спрямовані на боротьбу з корупцією, будувати міцну та вільну економіку, утверджувати демократію та верховенство права.

Кремль закликають негайно звільнити членів екіпажу захоплених у Керченській протоці українських суден, а також висловлюється підтримка усім українським політичним в’язням, які опинилися за ґратами на основі сфабрикованих обвинувачень.

У резолюції підкреслюється необхідність збереження жорсткого санкційного режиму проти Росії и зазначається, що газопровід «Північний потік — 2» становить значну загрозу безпеці Європи.

  • Раніше Комітет з асигнувань Палати представників Конгресу США затвердив проект закону з підтримкою для України на 2020 рік. У документі передбачено виділити $445,7 млн допомоги.