«Небезпечно та безвідповідально». Вакарчук розкритикував ідею винести на референдум мирні домовленості з Росією

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Музикант, лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук не підтримав заяву голови Адміністрації президента Андрія Богдана про можливість винесення питання про мирні домовленості з Росією на всенародний референдум.

«Виносити питання національної безпеки на референдум у часи, коли противник веде проти нас не лише гарячу війну, але й інформаційну — небезпечно і безвідповідально. Ми знаємо, як закінчувалися «референдуми» на Донбасі та в Криму. Шкода, що новий очільник АП цього не розуміє. Чи розуміє?» — написав Вакарчук у Facebook.

Лідер партії «Голос» називає такий крок не новою, а старою політикою.

  • В ефірі телеканалу «112 Україна» глава Адміністрації президента Андрій Богдан повідомив: «Ми розглядаємо винесення питання про досягнення мирних домовленостей з Росією на народний референдум, щоб не тільки депутати проголосували і президент прийняв рішення, а народ прийняв рішення і суспільство дало оцінку».
  • Богдан додав, що для переговорів з Росією у тристоронньому форматі необхідні «договороздатні» особистості як в Україні, так і в Росії. Він зазначив, що в команді Зеленського зараз звертають увагу на шанованих особистостей в історії незалежної України, які користуються повагою в Росії.
  • Володимир Зеленський призначив главою Адміністрації президента свого радника з юридичних питань Андрія Богдана 21 травня. Першим помічником президента глава держави призначив свого бізнес-партнера Сергія Шефіра. Водночас співавтори закону «Про очищення влади» (закон про люстрацію) планують добиватися скасування указу про призначення Богдана. Вони вважають, що спочатку він мав пройти люстраційну перевірку.