Генпрокуратура завершила розслідувати бійки під будівлею САП за участі «спецназу» НАБУ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Генпрокуратура завершила розслідувати бійки під будівлею САП за участі «спецназу» НАБУ

Facebook / Спеціалізована антикорупційна прокуратура

Генеральна прокуратура завершила розслідування бійки між співробітниками Національного антикорупційного бюро (НАБУ) та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) біля будівлі САП у вересні минулого року. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«Встановлено, що вказані особи [спецназ НАБУ] підозрюються у незаконному заволодінні транспортним засобом, поєднаному з погрозою застосування фізичного насильства, небезпечного для здоровʼя потерпілого, та у перевищенні влади працівниками правоохоронного органу», — йдеться в повідомленні.

ГПУ склала обвинувальний акт, підозрюваним та їхнім захисникам повідомлено про завершення розслідування та надано доступ до матеріалів провадження. Їм загрожує позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Про що йдеться?

19 вересня поліція в Києві затримала людей, які намагалися прокласти кабель для прослуховування в будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Працівники Управління державної охорони виявили прокладку кабеля від приміщення дитячої лікарні «Охматдит» в напрямку до будівлі САП. На іншому кінці кабеля виявили кабінет, який поліція відкрила. Всередині був розташований сейф, із якого виходили кабелі.

Затримані виявилися працівниками НАБУ, а звільняти їх приїхав «спецназ» бюро. На місці виникла бійка, внаслідок якої постраждав водій голови САП Назара Холодницького.