Бізнесмена Тимофія Нагорного, якого підозрюють у держзраді, випустили з СІЗО під домашній арешт

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Бізнесмена Тимофія Нагорного, якого підозрюють у держзраді, випустили з СІЗО під домашній арешт

Соколовська Інна / УНІАН

Бізнесмена Тимофія Нагорного, якого підозрюють у державній зраді та шахрайстві, відпустили з СІЗО під домашній арешт.

Про це theБабелю повідомив адвокат Нагорного Євген Солодко.

Рішення ухвалив Київський апеляційний суд у вівторок, 21 травня.

За словами Солодка, суд не побачив підстав для того, щоб тримати Нагорного під вартою. Таким чином, апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції про тримання підозрюваного в СІЗО .

Адвокат пояснив, що тепер Нагорний може вести «повноцінне життя»: користуватися телефоном, інтернетом, приймати в себе гостей, займатися професійною діяльнстю. Виходити за межі свого будинку він не може.

Також Солодко заявив, що ініціюватиме позови проти слідчих і прокурорів у справі проти Нагорного. Він вважає, що кримінальний процес проти його підзахисного незаконний.

  • Нагорний — директор міжнародної компанії «Спорт-сервіс», яка займається організацією спортивних шоу, виробництвом одягу та продуктів харчування для спортсменів, а також очолює «Фонд волонтерів України».
  • Служба безпеки України звинувачує Нагорного у держзраді та шахрайстві. За даними спецслужби, він повинен був створити в Україні політичну партію, яка б просувала інтереси Росії, перешкоджала вступу України до ЄС і НАТО й ініціювала надання російській мові статусу державної. За версією СБУ, бізнесмен і екс-чоловік олімпійської чемпіонки Лілії Подкопаєвої Тимофій Нагорний повинен був створити в Україні політичну партію для просування інтересів Росії.
  • 4 жовтня 2018 року суд заарештував Нагорного, але він вийшов під заставу в 528,6 тис. грн. 22 жовтня Апеляційний суд Києва скасував дозвіл бізнесмену Тимофію Нагорному вийти з СІЗО під заставу та знову відправив його в ізолятор.