У Харкові побили активіста «Нацкорпусу». Чоловік повʼязує напад зі своєю діяльністю

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
У Харкові побили активіста «Нацкорпусу». Чоловік повʼязує напад зі своєю діяльністю

Facebook / Igor Blohin

У Харкові 21 травня невідомі напали та побили активіста «Національного корпусу» і лідера ініціативної групи підприємців ринку «Барабашово» Ігоря Блохіна. Про це повідомляється у Facebook в групі «ХС/Харків».

Інцидент стався біля будинку чоловіка. Блохін повʼязує напад зі своєю діяльністю в ініціативній групі.

У дописі зазначається, що це не перший напад на активіста ініціативної групи підприємців ринку «Барабашово».

«8 травня 2019 року було скоєно напад на Сергія Линькова, який так само відстоює права підприємців ринку «Барабашово». В обох випадках чоловіків били кастетами по голові», — йдеться в повідомленні.

У лікарні, після того як чоловіку наклали кілька швів, він дав короткий коментар.

«Гуляв із собакою вранці, на мене напали двоє — один більший, другий менший. Обидва були в кашкетах й окулярах, один ззаду бив, інший спереду, били кастетами переважно по голові», — розповідає Блохін.

Про побиття Ігоря Блохіна також вже повідомили на офіційному сайті політичної партії «Національний корпус».

«Минулого тижня АВЕКівці під керівництвом Фельдмана розвішували листівки з метою дискредитувати «Національний корпус», адже ми стали на захист підприємців. Але такими старими методами з 90-х, поширюючи відверті фейки та нападаючи на активістів, вони ганьблять тільки себе. На дворі 2019 рік, і ми будемо діяти в правовому полі. Ми готові надалі захищати людей і боротися за їхнє право вільно здійснювати підприємницьку діяльність», — йдеться в повідомленні.

  • 4 травня депутат Черкаської міськради Олександр Радуцький у Facebook повідомив, що в місті жорстоко побили журналіста Комарова. Після нападу його прооперували, чоловік перебуває в комі. Поліція Черкас перекваліфікувала кримінальну справу про побиття журналіста Вадима Комарова з «умисних тяжких тілесних ушкоджень» на «замах на вбивство».
  • Нападник на одеського активіста Сергія Стерненка Олександр Ісайкул переховується в Німеччині.
  • Одеська активістка Світлана Підпала заявила, що на неї здійснюється тиск через її громадську діяльність.