У США мільярдер сплатив борги за навчання в коледжі майже 400 студентів. Йдеться про десятки мільйонів доларів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Американський мільярдер Роберт Сміт сплатив борги за навчання 396 студентів коледжу Морхауз (штат Атланта). Як пише CNN, про свій намір мільярдер заявив під час виступу з промовою перед випускниками коледжу.

«Від імені восьми поколінь моєї родини, які жили в цій країні, ми збираємося трохи підлити пального у ваш автобус», — заявив Сміт.

За словами президента коледжу Девіда Томаса, йдеться про суму близько $40 мільйонів. Він назвав жест Сміта «звільняючим даром». «Коли вам доводиться оплачувати борги, вибір того, що ви можете робити в світі, обмежений. Дар Сміта дає їм свободу дотримуватися своїх мрій, своїх пристрастей», — сказав він.

Усі студенти зустріли заяву Сміта бурхливими оваціями.

«Ми дивилися один на одного і думали: він серйозно? Це великі гроші», — сказав студент Роберт Джеймс. Випускник Аарон Мітчем підрахував, що на оплату боргу в $200 тисяч у нього пішло б 25 років. «Ми всі плакали. В той момент я відчував, ніби з мене зняли важкий тягар», — сказав він.

Роберт Сміт займає 355-е місце в списку Forbes цього року серед найбагатших американців. Він є засновником і виконавчим директором інвестиційного фонду Vista Equity Partners. Свого часу Сміт отримав у Морхаузі докторську ступінь і є почесним випускником закладу. Сам коледж відомий тим, що в ньому навчався Мартін Лютер Кінг, а його студенти — виключно афроамериканці.

Зазначимо, що в США неоплачені студентські позики сягають рівня національної проблеми. У минулому році загальна сума боргів склала майже $1,5 трильйона.