Nike і Adidas написали відкритого листа Трампу через нові мита на китайські товари

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Компанії Nike, Adidas, Under Armour, Foot Locker та інші виробники спортивного екіпірування написали листа президенту США Дональду Трампу. У ньому вони назвали «катастрофічними» нові мита на імпорт взуття з Китаю.

Про це повідомляє CNN.

«Будь-які дії, вжиті для збільшення мит на китайське взуття, матимуть негайний і довготривалий вплив на американців. Це також загрожуватиме економічній життєздатності багатьох компаній у нашій галузі», — йдеться в листі до Трампа.

Компанії також направили листа до торгового представника США Роберта Лайтгізера, міністра фінансів Стівена Мнучіна, міністра торгівлі Вілбура Росса та директора Національної економічної ради Ларрі Кудлоу.

Крім виробників спортивного взуття, торгова війна між США та Китаєм зачепила й компанію Apple. Як пише The Verge, через це вже зросли ціни на зарядні пристрої, адаптери та кабелі, які закуповують у Китаї.

  • 6 травня стало відомо, що Вашингтон підніме з 10% до 25% тарифи на товари з Китаю, які імпортуються до США на загальну суму $200 млрд.
  • Між Китаєм та США триває так звана «торгова війна» — після приходу Дональда Трампа в Білий дім країни підвищують тарифи на імпорт товарів одна одної. У липні 2018 року США ввели 25-відсоткові збори для 818 найменувань китайської продукції. У кінці серпня список доповнили 279 найменуваннями товарів. Китай у відповідь ввів аналогічні мита на 659 груп товарів зі США.