США передали Україні два контрбатарейні радари

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
США передали Україні два контрбатарейні радари

Пресслужба Міністерства оборони України

Сполучені Штати передали Збройним Силам України два контрбатарейні радари класу AN/TPQ-36, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Офіцер армії США, підполковник Тод Гоф наголосив, що передача сучасного озброєння українським військовим — це прагнення уряду та народу США допомагати Україні захищати свій суверенітет та територіальну цілісність. Загалом, починаючи з 2014 року, американські партнери передали до підрозділів Збройних Сил України 13 сучасних контрбатарейних радарів.

«Технології радарів нададуть воїнам Української армії впевненості у разі небезпеки та під час ворожих обстрілів із закритих позицій. Ці зразки допоможуть українським захисникам впевнено реагувати на засоби вогневого ураження противника та забезпечать точність ураження його цілей», — наголосив Гоф.

Радари класу AN/TPQ-36 є найсучаснішими засобами контрбатарейної боротьби і призначені для виявлення та знищення артилерії. Радари перебувають на озброєні армії США. Станція контрбатарейної боротьби AN/TPQ-36 призначена для виявлення та визначення координат вогневих позицій мінометів, артилерійських гармат і реактивних систем залпового вогню противника.

  • Перед цим комітет з асигнувань Палати представників Конгресу США затвердив проект закону з підтримкою для України на 2020 рік. У документі передбачено виділити $445,7 млн допомоги.
  • Проект оборонного бюджету США на 2020 рік передбачає виділення $250 млн допомоги для України. У Палаті представників американського Конгресу вже розпочався формальний процес його затвердження.