У Росії збираються купити судно для моряків «Норду» з окупованої Керчі, арештованих на материковій Україні

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У Росії оголосили конкурс на закупівлю риболовецького судна для екіпажу «Норду» — моряків, арештованих на материковій частині України.

Як повідомляє «Крим.Реалії», підприємство «Морська дирекція» в окупованій Керчі розмістило на російському сайті держзакупівель оголошення про конкурс на купівлю судна. Його збираються передати екіпажу заарештованого на материковій частині України керченського судна «Норд». Як це робитимуть, не уточнюється.

Початкова ціна судна становить 22 мільйони рублів.

  • 12 квітня Оболонський районний суд Києва постановив оголосити в розшук капітана російського арештованого судна «Норд» Володимира Горбенка та припинив справу стосовно нього. Про такі заходи просив прокурор АР Крим.
  • Судно «Норд» під прапором Росії затримали в Азовському морі 25 березня 2018 року. На ньому перебували десять моряків. У квітні Приморський райсуд Маріуполя Донецької області оштрафував їх за незаконний перетин кордону. Капітана судна Володимира Горбенка звинуватили в порушенні порядку вʼїзду і виїзду з окупованої території та незаконному вилові риби.
  • Аукціон з продажу арештованого в Азовському морі російського риболовецького судна «Норд» втретє не відбувся. Про це повідомляється на сайті СЕТАМ — системи електронних торгів арештованим майном, створеної Міністерством юстиції.