«Це ж ненормально». Команда Зеленського хоче провести перепис населення

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Ідеолог команди обраного президента Володимира Зеленського заявив, що питання про перепис населення країни у них стоїть одним з перших. Про це Руслан Стефанчук заявив в ефірі «112.Україна».

«Блискуче питання і у нас воно стоїть одним з перших. Тому що ми почали з того, що станом на сьогодні ніхто не розуміє, що в державі є, і хто є в державі. Для того, щоб робити будь-які перетворення, ми повинні знати людський ресурс, фінансовий ресурс і часовий ресурс. Станом на сьогодні у нас в програмі це вписано і те, чим ми займемося в перші 100 днів — це оголошення аудиту держави, ми повинні зрозуміти, в якому стані сьогодні переходить держава», — зазначив він.

За словами Стефанчука, зараз ситуація виглядає «не нормально».

«...ми навіть не знаємо не те що скільки людей, а скільки людей мають якісь правові статуси, тому що якщо ви заглянете в будь-яку обласну адміністрацію, ви побачите, що там половина людей, які мають інвалідність другої групи, чорнобильці, так далі — люди, які ніколи там не були. Нам потрібно провести аудит, і тільки після цього ми можемо чесно з народом почати дискусії, як його розвивати», — підкреслив він.