#KyivNotKiev. Найбільший аеропорт країн Балтії виправив написання Києва та Львова

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Міжнародний латвійський аеропорт «Рига» підтримав онлайн-кампанію МЗС України #CorrectUA і почав правильно писати назви Києва та Львова. Про це повідомляє у Facebook посольство України в Латвії.

«Від сьогодні сотні пасажирів балтійського авіахабу Riga International Airport зможуть без проблем дістатися #KyivNotKiev і #LvivNotLvov. #CorrectUA крок за кроком підкорює країни Балтії!» — йдеться в повідомленні.

  • У жовтні 2018 року Міністерство закордонних справ України спільно з Центром стратегічних комунікацій StratCom Ukraine розпочали онлайн-кампанію #CorrectUA, в межах якої вони звертаються до іноземних ЗМІ з метою коригування правопису назви міста Київ — #KyivNotKiev.
  • Днями міжнародний аеропорт столиці Фінляндії в Гельсінкі підтримав онлайн-кампанію МЗС України #CorrectUA і почав правильно писати назву української столиці, змінивши Kiev на Kyiv.
  • Міжнародний аеропорт Мюнхена став першим аеропортом Німеччини, що пише назву Києва латиницею відповідно до української транслітерації. Він змінив написання української столиці з Kiev на Kyiv.