Луценко в інтервʼю Bloomberg: ГПУ не знайшла порушень у діях Байдена-молодшого у справі Burisma

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Луценко в інтервʼю Bloomberg: ГПУ не знайшла порушень у діях Байдена-молодшого у справі Burisma

Косарєв Олександр / УНІАН

Колишній віце-президент США, один із кандидатів у президенти на виборах 2020 року від Демократичної партії Джо Байден та його син Хантер не фігурують у справі Генеральної прокуратури проти газодобувної компанії Burisma Group.

Про це генпрокурор Юрій Луценко сказав в інтервʼю виданню Bloomberg.

Луценко заявив, що українська прокуратура не знайшла доказів того, що Байден-молодший якимось чином порушував закон, попри звинувачення з боку юриста президента США Дональда Трампа.

«Я не хочу, щоб Україна знову була предметом президентських виборів США. Хантер Байден не порушив жодних українських законів — принаймні зараз ми не бачимо жодних правопорушень», — сказав Луценко.

Проте Луценко збирається передати деякі матеріали в цій справі генеральному прокурору США Вільяму Барру. За його словами, в Америці мають перевірити, чи платив Хантер Байден податки.

Про що справа Burisma?

Компанія Burisma — спільний бізнес сина колишнього віце-президента США Джо Байдена Хантера й екс-міністра екології України Миколи Злочевського, якого підозрювали у відмиванні грошей. В Україні кримінальну справу за цим фактом закрили в 2017 році, але через рік зобовʼязали розслідувати знову. Для США ця історія може стати знаковою через Байдена-старшого, який у 2020 році планує балотуватися в президенти. Багато в чому результати розслідування проти сина відомого демократа та можливого конкурента Трампа на виборах залежатимуть від готовності Генпрокуратури та самого Луценка довести справу до кінця.