В Італії триває гонка раритетних автомобілів «Тисяча миль». Її називають найкрасивішою в світі — як це виглядає?

Дата:
В Італії триває гонка раритетних автомобілів «Тисяча миль». Її називають найкрасивішою в світі — як це виглядає?

Claudio Lavenia / Getty Images

У суботу, 18 травня, в Італії завершиться легендарний триденний автопробіг на старовинних автомобілях Mille Miglia («Тисяча миль»). Гонка почалася 15 травня у місті Брешіа. 430 екіпажів із 40 країн перетнуть 7 італійських регіонів, у пробігу беруть участь 75 виробників автомобілів.

У передостанній день гонки, як повідомляє Automoto.it, не обійшлося без ДТП. Дві Ferrari зіткнулися між містами Коринальдо і Кастеллеоне-ді-Суаса в провінції Анкона. Одна з машин «наздогнала» іншу, врешті-решт обидві злетіли з траси. Водіїв і пасажирів госпіталізували з незначними травмами.

Третій етап гонки завершиться 18 травня, учасники проїдуть Модену, Реджо-Емілію, Лангірано, Парму, Буссето, Кремону, Карпенедоло, Монтичиарі і Травальяту. Після чого вʼїдуть у Брешію і стануть виставкою в історичному центрі міста на Віале-Венеція. Місцева влада вже сповістила городян про зміну маршрутів транспорту.

Claudio Lavenia / Getty Images

Massimo Bettiol / Getty Images

Гонка «Тисяча миль» проводилася в Італії з 1927 по 1957 роки (тринадцять разів до Другої світової війни і одинадцять разів після). Пробіг завжди йде міськими дорогами та заміськими трасами загального користування, які не перекривають під час маршруту. Гонщики їдуть зі штурманом або на самоті.

Massimo Bettiol / Getty Images

«Тисячу миль» називають найкрасивішою дорожною гонкою в світі завдяки параду раритетних авто, який відкриває кожну гонку. На захід продають туристичні тури, а селебрітіз та автовиробники використовують Mille Miglia, щоб нагадати про себе. У гонці 2019 беруть участь пілот Формули-1 Джанкарло Фізікелла, американський ресторатор Джо Бастіаніч, відомий шеф-кухар Карло Кракко, а також продюсер Ріккардо Поццолі, який буде їздити на Fiat 508C Balilla 1938 року.

Claudio Lavenia / Getty Images

Світові тенденції щодо екологічних авто також торкнулися Mille Miglia: організатори з 27 до 29 вересня проводять інноваційну 1000 Miglia Green, у якій будуть брати участь електрокари та гібридні автомобілі.