«Рада хоче подовжити безтурботне існування». У штабі Зеленського прокоментували розпад коаліціі

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У штабі новообраного президента Володимира Зеленського прокоментували розпад коаліції у Верховній Раді.

«Фактично коаліції не існує вже три роки — з того часу, як її залишили фракції «Самопомочі», «Батьківщини» та Радикальної партії Олега Ляшка. Тож нинішня гра у парламенті — черговий доказ того, що депутатам байдуже до людей, які їх обрали», — йдеться в заяві.

Також у Зеленського зазначили, що для реалізації глибинних реформ потрібен дієздатний парламент.

  • Фракція «Народного фронту» оголосила про вихід з коаліції у Верховній Раді. Про це з трибуни парламенту заявив голова фракції Максим Бурбак. Після цього спікер парламенту Андрій Парубій оголосив, що коаліція офіційно припинила своє існування після виходу «Народного фронту».
  • Радник Володимира Зеленського Дмитро Разумков 16 травня заявив, що новообраний президент після інавгурації буде ініціювати розпуск Верховної Ради. «Однією з цих передумов є відсутність коаліції, і, на мій погляд, коаліції сьогодні немає. Тому що у двох фракціях коаліційних сьогодні немає 226 народних депутатів. Було надто багато запитів від різних організацій, комерційних, громадських і від народних депутатів, у яких просили пана Парубія надати поіменний список коаліції», — заявив він.