Зеленський планує залучити міжнародні агентства до відбору кандидатів на державні посади

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Новообраний президент Володимир Зеленський планує залучити міжнародні рекрутингові та HR-агентства для пошуку кадрів на низку посад у системі державного управління, повідомила прес-служба команди Зеленського.

У четвер Зеленський та його HR-команда зустрілися з представниками міжнародних рекрутингових та HR-агентств, як-от Hudson, Оdgers Вerndtson, Bayden, Ward Howell. Під час зустрічі новообраний президент відзначив необхідність допомоги в оцінці кадрів.

«Тому що загалом ми хочемо провести прозорий конкурс на ці посади, знайти найкращих менеджерів, які прагнуть до позитивних змін у своїх регіонах, мають стратегії розвитку і здатні залучати локальні та іноземні інвестиції», — сказав Зеленський.

Серед головних критеріїв, якими повинні володіти кандидати — професіоналізм, знання регіону, авторитет у місцевих громадах, чесність, хороша репутація, досвід управління системами такого рівня. Учасники зустрічі підтримали ініціативу Зеленського, повʼязану з кадровою політикою і заявили про готовність до співпраці.

  • У четвер, 16 травня, Верховна Рада призначила інавгурацію Зеленського на 20 травня.
  • Премʼер-міністром українці найчастіше бачать лідера партії «Батьківщини» Юлію Тимошенко, екс-голову Служби безпеки Ігоря Смешка, який набрав у першому турі виборів 6,62% голосів, а також нардепа від «Опозиційної платформи — За життя» Юрія Бойка. Такі дані спільного опитування соціологічної групи «Рейтинг» і центру «Соціальний моніторинг».