Розвідка США розсекретила для Білого дому фото іранського човна з ракетами у Перській затоці

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Американським спецслужбам довелося розсекретити фотографію іранського судна з ракетами в Перській затоці, намагаючись продемонструвати адміністрації президента США Дональда Трампа зростаючу загрозу з боку Ірану. Про це пише CNN.

Пентагон вирішив не публікувати фото. Як уточнює видання, раніше американська розвідка доповіла, що Іран переміщує балістичні ракети малої дальності на борту човнів у Перській затоці. Ці дані стали однією з головних причин, з яких США вирішили перемістити ударну групу з авіаносця та бомбардувальників B-52 у зазначений регіон.

На інших засекречених знімках показані бійці Корпусу вартових ісламської революції, які вантажать ракети в човни в кількох іранських портах. Чиновники попередили, що публікація інших фотографій може поставити під загрозу конфіденційні джерела та методи збору розвідданих.

Дані розвідки викликали палкі суперечки між Білим домом, Пентагоном, ЦРУ і союзниками США з приводу рівня загрози з боку Ірану. Радник Трампа з національної безпеки Джон Болтон та держсекретар Майкл Помпео вважають, що фотографії та інші дані розвідки можуть вказувати на те, що Іран готується атакувати збройні сили США. Інші високопосадовці адміністрації, члени Конгресу та союзники Штатів вважають, що дії Ірану більше оборонного характеру.