До Агентства з розшуку активів подали позов щодо вертолітного майданчика Януковича

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

До Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних злочинів (АРМА) подало позов ТОВ «Амадеус Ко». Про це повідомляє прес-служба окружного адміністративного суду Києва.

Позов стосується передачі для реалізації конгресно-виставкового центру «Парковий» — «вертолітний майданчик» президента-втікача Віктора Януковича.

Зокрема, позивач просить суд зобов’язати АРМА вжити заходів для проведення оцінки конгресно-виставкового центру «Парковий» і прийняти рішення про його передачу для реалізації. Ще одна з вимог позову — зобов’язати Міжвідомчу комісію з питань реалізації активів невідкладно розглянути питання погодження рішення АРМА про передачу для реалізації вказаного активу.

Наразі суд вивчає матеріали позову та вирішує питання про відкриття провадження.

  • Колишній власник конгресно-виставкового центру «Парковий», або ж «вертолітного майданчика» Януковича, компанія «Амадеус Ко» відсудила обʼєкт у Нацагентства з розшуку та менеджменту активів, отриманих від корупційних злочинів (АРМА). Голосіївський районний суд Києва зобовʼязав повернути майданчик юридичному власнику.
  • У 2014 році Генпрокуратура почала розслідування стосовно «Амадеус Ко» про зловживання службовим становищем і владою та розкрадання бюджетних коштів. За президентства Віктора Януковича компанія належала Олександру Хомʼяку і британській компанії Fineroad Business LLP, яка була повʼязана з оточенням колишнього президента-втікача.
  • У серпні 2018 року Голосіївський райсуд Києва передав майданчик в управління АРМА. У жовтні АРМА провело конкурс на визначення керуючого майданчиком, в якому переміг Центр організації дорожнього руху.
  • Майданчик було відкрито влітку 2012 року. Янукович планував його використовувати, щоб добиратися на вертольоті з Межигірʼя. Він так жодного разу й не скористався ним.