Індійська місія «Чандраян-2» допоможе NASA розрахувати точну відстань до Місяця

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

В Індії заявили, що автоматична місячна експедиція «Чандраян-2» доставить на супутник Землі обладнання, яке надає Національне управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA). Про це пише The Times of India.

За словами голови індійської Організації космічних досліджень (ISRO) Кайласавадіву Сівана, NASA буде використовувати цей модуль, щоб визначити точну відстань між Землею і Місяцем.

«Комплект лазерного відбивача, наданий NASA, буде пасивним експериментальним модулем на борту «Чандраян-2». Американські вчені будуть використовувати його для вимірювання відстані між Землею і Місяцем», — розповів голова ISRO Кайласавадіву Сіван.

Він також зазначив, що NASA звернулося до Нью-Делі з проханням узяти на борт станції цей модуль у липні 2018 року, а в вересні ISRO погодилась.

Відомо, що індійська місячна експедиція стартуватиме в липні цього року. Хоча раніше планувалося, що місія «Чандраян-2» вирушить до супутника Землі в травні. Причину відкладання старту експедиції офіційно поки не повідомляють.

«Чандраян-2» продовжить індійську місячну програму, розпочату апаратом «Чандраян-1», який спрямували до супутника Землі в 2008 році. Щоправда, «Чандраян-1» був орбітальною станцією, а «Чандраян-2» — набагато складніший проект, який передбачає посадку на супутнику Землі та доставку на її поверхню невеликого індійського місяцеходу, який повинен пропрацювати на місячній поверхні не менше ніж один місячний день (14 земних діб). Крім того, станція повинна доставити понад 10 індійських приладів для дослідження Місяця.