У США завершили розслідування стосовно пілотів, які намалювали в небі фігуру, схожу на статевий орган

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У Сполучених Штатах розповіли деталі про інцидент, який стався в небі над містом Омак, що в Оканоганському окрузі штату Вашингтон у листопаді 2017 року. Тоді пілоти Військово-морських сил США «намалювали» в небі фігуру, схожу на чоловічий статевий орган. Про це пише Newsweek.

Стало відомо, що екіпаж ВМС США маневрував військовим палубним літаком радіоелектронної боротьби та протидії EA-18G.

Після того в небі зʼявилася схожа на пеніс фігура, жителі містечка, які це побачили, почали скаржитися на непристойний малюнок.

«Одна жінка бідкалась, що їй доведеться пояснювати дітям дивні зображення в небі», — пишуть у виданні.

«Військово-морський флот підтримує свій екіпаж відповідно до найвищих стандартів, і ми вважаємо це абсолютно неприйнятним, з нульовою тренувальної цінністю, і ми беремо на себе відповідальність за екіпаж», — йдеться в офіційній заяві ВМС США.

Однак слідчі дійшли висновку, що інцидент не є навмисним, а керівництво охарактеризувало двох лейтенантів як «прекрасних офіцерів». Але слідство вказало, що жарт «викликав серйозні труднощі ВМС США на громадській арені». Але наразі невідомо, яке дисциплінарне покарання понесуть пілоти.

«Вони на 100% повинні бути притягнуті до відповідальності. А якщо їм дозволять продовжити роботу у військово-морській авіації, така помилка не повториться», — зазначив слідчий.

Також слідчий опитав членів ескадрильї всіх рангів, щоб зʼясувати, чи були через цей малюнок в небі проблеми в команді.

«Розслідування не виявило ознак проблем у команді. Також немає доказів або звинувачень у сексизмі або жінконенависництві», — йдеться в звіті.