Зеленський провів зустріч з банкірами. Говорили про незалежність НБУ, МВФ і ставки за кредитами

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Зеленський провів зустріч з банкірами. Говорили про незалежність НБУ, МВФ і ставки за кредитами

Фото УНІАН

Новообраний президент Володимир Зеленський вважає своїм пріоритетом макроекономічну стабільність в Україні, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

На зустрічі з представниками банківського сектору Зеленський пояснив, що цю стабільність повинна забезпечити незалежність Національного банку. «Новообраний глава держави підкреслив, що вважає пріоритетним забезпечення макроекономічної стабільності через незалежність НБУ, співпрацю з МВФ і дотримання зваженої політики у сфері публічних фінансів», — підкреслили у Зеленського.

Крім того, Зеленський запевнив, що буде гарантом кожному великому інвесторові, який приходить у країну, і підтримує думку банківського співтовариства, що забезпечити економічне зростання та залучення іноземних інвестицій дозволять судова реформа і захист прав інвесторів і кредиторів.

Також Зеленський висловив надію на зменшення ставок за банківськими кредитами для корпоративного бізнесу і для домогосподарств, що сприятиме розвитку економіки. «Зменшення ставок за кредитами стане поштовхом до економічного зростання. Тому що зараз люди налякані та не довіряють банкам», — зазначив він. Керівники банків, зі свого боку, запевнили новообраного президента у власній підтримці та готовності співпрацювати.