ЄС продовжив роботу консультативної місії в Україні на два роки. Вона займається реформою громадської безпеки

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Мандат Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (EUAM) продовжено до 31 травня 2021 року. Про це повідомляє прес-служба Ради Європейського Союзу.

Фінансування місії збільшили більш ніж на 25% — до €54 млн. Згідно з повідомленням, це «відображає посилення діяльності місії», зокрема через створення другого мобільного підрозділу, який розгорнуть на сході та південному сході України.

Що таке EUAM?

Неозброєна громадянська місія зі штаб-квартирою в Києві та відділеннями на місцях у Львові, Харкові та Одесі. Її створили у липні 2014 року. Місія підтримує реформу сектору громадської безпеки в тісній співпраці з поліцією, іншими правоохоронними органами і судовим сектором, зокрема з прокуратурою.

  • На початку травня в Брюсселі радники обраного президентом Володимира Зеленського зустрілися з послами країн Європейського Союзу.
  • Перед цим президент Петро Порошенко закликав ЄС посилити санкції проти Росії через рішення Володимира Путіна спростити процедуру видачі російських паспортів жителям окупованих територій Донецької і Луганської областей.