Спікер команди Зеленського зобовʼязаний початком карʼєри екс-ректору Ірпінської податкової академії Мельнику

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Головний спікер передвиборчого штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков зобовʼязаний початком своєї карʼєри покійному колишньому ректору Університету державної фіскальної служби в Ірпені та екс-нардепу від «Партії регіонів» Петру Мельнику, якого звинувачували у привласненні майна. Про це йдеться у матеріалі theБабеля.

Свою політичну карʼєру Разумков почав у 2006 році в «Партії регіонів», де працював агітатором.

«Взяти участь у кампанії запропонував ректор Національного університету державної податкової служби Петро Мельник. Вони, за словами Разумкова, познайомилися на публічному заході. Майбутній політтехнолог тоді критикував Помаранчеву революцію й політику Віктора Ющенка, а Мельник відверто підтримував Януковича й агітував студентів голосувати за «правильного кандидата». До 2006 року його двічі звільняли за фінансові зловживання, але за рішенням суду Мельнику вдавалося поновитися», — йдеться у матеріалі.

Разумков також встиг попрацювати на Сергія Тігіпка. У 2010 році він став членом його передвиборчого штабу.

«У цей же час він очолив київську організацію партії Тігіпка «Сильна Україна». Там він співпрацював з французькими політтехнологами кандидата та адаптував їхні рекомендації під українські реалії. На президентських виборах Тігіпко набрав 13,6% голосів у першому турі й посів третє місце, поступившись Януковичу та Юлії Тимошенко», — зазначено в тексті.

У 2014 році після проведення дострокових виборів, на яких переміг Петро Порошенко, Разумков пішов зі штабу Тігіпка і створив консалтингову компанію Ukrainian Politconsulting Group.

Повний профайл спікера команди Зеленського можна прочитати тут.

  • Петра Мельника звинувачували в незаконному відчуженні нерухомого майна Національної академії державної податкової служби. Серед майна були: кавʼярня, приміщення магазину загальною площею 496,7 кв. м в Ірпені, реабілітаційний центр у смт Ворзель, комплекс будівель у Камʼянці-Подільському загальною площею 1,1 тис. кв. м і кілька нежитлових будівель у Сімферополі. У липні 2017 року суд виправдав Мельника. У грудні 2018 року у віці 62 років Мельник помер.