Вночі: Держсекретар США вирушив до Росії на зустріч з Путіним, у Тель-Авіві стартувало «Євробачення-2019», а навпроти Ейфелевої вежі вилили 300 літрів крові

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Помпео скасував поїздку в Москву, але зустрінеться з Путіним у Сочі

Державний секретар США Майкл Помпео 12 травня вирушив до Росії на переговори з її президентом Володимиром Путіним на тлі дедалі більшої напруженості між двома країнами. Це його перший візит до РФ на цій посаді, пише «Радіо Свобода».

Як стало відомо вночі 13 травня, Помпео скасував запланований на понеділок візит в Москву в рамках поїздки, але все ж зустрінеться з Путіним і міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Сочі. Саміт запланований на вівторок, 14 травня. Про це повідомляє Reuters з посиланням на представника Держдепартаменту США. Помпео вилетів з Вашингтона, але по дорозі у Росію відправився у Брюссель, де проведе переговори з представниками Євросоюзу щодо Ірану.

У Тель-Авіві відбулась церемонія відкриття «Євробачення-2019»

Міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2019» стартував ввечері 12 травня у столиці Ізраїлю Тель-Авіві. Урочиста церемонія за участю делегатів із 41 країни розпочалася з дефіле «помаранчевою доріжкою». Учасники, одягнені в елегантні сукні та строгі смокінги, пройшлися площею біля театру Габіма в центрі міста. А в парку Чарльза Клора, у південній частині набережної міста, відкрилася офіційна фан-зона. Пісенна частина шоу стартує через два дні: півфінали відбудуться в Виставковому центрі Тель-Авіва 14 і 16 травня, фінал — 18 травня. Україна участі в цьогорічному конкурсі не бере.

Навпроти Ейфелевої вежі в Парижі активісти вилили 300 літрів штучної крові

Протестувальники, які виступають за захист навколишнього середовища, вилили близько 300 літрів фальшивої крові на сходах площі Трокадеро, що навпроти Ейфелевої вежі. Активісти зробили це, щоб привернути увагу до загрози зникнення рідкісних видів тварин і рослин на Землі.

Розгорнувши банер з гаслом «Зупиніть шосте масове вимирання», протестувальники кілька хвилин мовчали, а потім очистили сходи від червоної рідини, що імітувала кров.

У Литві відбувся перший тур виборів президента

За попередніми результатами виборів, до другого туру президентських виборів у Литві проходять економіст Гітанас Науседа і депутат, екс-міністр фінансів Ингрида Шимоніте. Як пише Delfi, за даними підрахунку голосів з 1 415 ділянок з 1 972, Науседа набрав 31,33% голосів. За кандидата опозиційних консерваторів проголосували 25,13% виборців, премʼєр Саулюс Сквярняліс залишається третім з 23,78% голосів.

Другий тур президентських виборів відбудеться 26 травня, одночасно з виборами до Європарламенту.

Британська «Партія Брекзіту» лідирує в опитуваннях перед виборами до Європарламенту

Заснована на початку 2019 року, «Партія Брекзіту» лідирує в опитуваннях у Великій Британії перед виборами до Європарламенту, пише DW. Партія, якою керує ініціатор кампанії з виходу країни з ЄС Найджел Фарадж, претендує на 34% голосів на майбутньому голосуванні. Про це свідчать дані соціологічної служби Opinium, опубліковані 12 травня в газеті The Observer. Таким чином, «Партія Брекзіту» може показати на цих виборах результат, що перевищує показники двох традиційно найбільших партій країни — Лейбористської і Консервативної — разом узятих.