У Стамбулі почався протест після скасування результатів виборів мера міста

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

На вулиці Стамбула вийшли сотні людей, щоб висловити своє обурення рішенням Центрального виборчого комітету, який скасував результати виборів мера міста. На них переміг опозиціонер, передає Euronews.

«Час покаже, що буде далі, але ми не здамося. Нас не залякати. Ми не будемо мовчати. Вони можуть робити все, що захочуть. Вони можуть атакувати. Вони можуть красти, скільки завгодно. Ми будемо стояти перед ними, з плакатами, натовпом або поодинці. Але ми будемо боротися», — зазначила учасниця акції.

На думку мітингувальників, інцидент з виборами лише доводить, що правляча партія не готова визнати свою поразку і намагається утриматися при владі будь-якими способами.

Підкреслимо, що перевибори були призначені на 23 червня.

Що сталося?

31 березня пройшли перші з 2014 року муніципальні вибори в Туреччині. На виборах мера Стамбула опозиційний кандидат Екрем Імамоглу на кілька тисяч голосів обійшов кандидата від правлячої партії Біналі Йилдирима. У столиці Туреччини Анкарі кандидат від опозиції Мансур Яваш набрав більше 50 відсотків голосів. За представника правлячої партії Мехмета Озхасекі проголосували трохи більше 47 відсотків виборців.

  • Вища виборча комісія Туреччини скасувала підсумки виборів мера Стамбула. У Центрвиборчкомі також постановили провести муніципальні вибори в Стамбулі повторно. За скасування результатів виборів і проведення повторного голосування висловилися семеро з 11 членів комісії. Четверо членів комісії виступили проти такого рішення.