Закон про мову: Окружний адмінсуд Києва дозволив підписувати і публікувати документ

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні заяви активістки Олени Бережної, яка просила заборонити спікеру Ради Андрію Парубію підписувати і публікувати закон про мову. Про це повідомляє прес-служба суду.

«Суд вважає, що заявником не було доведено очевидної протиправності дій спікера парламенту, не було надано жодного доказу на підтвердження», — йдеться в повідомленні прес-служби суду.

Під час розгляду заяви, суд встановив, що народні депутати ініціювали процедуру скасування прийняття закону про мову.

В ексклюзивному коментарі для theБабеля суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Богдан Санін розповів, що саме стало причиною такого рішення.

«Там не було доведено очевидного правопорушення з боку спікера. Умовно кажучи, позивач не надала жодних доказів, що є якісь неправомірні дії з боку спікера Верховної Ради Андрія Парубія. Тому суд дійшов висновку про необґрунтованість такої заяви. Вона не мала жодних аргументованих доказів», — зазначив він.

Що трапилося?

10 травня до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшла заява від ГО «Інститут правової політики і соціального захисту імені Ірини Бережної» про забезпечення позову до спікера Ради Андрія Парубія, де позивач просив суд заборонити голові парламенту і будь-кому з народних депутатів «вчиняти будь-які дії, спрямовані на підписання та опублікування відповідного закону».