Цукерберг зустрівся з Макроном для обговорення правил оцінки контенту

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Глава Facebook Марк Цукерберг зустрівся з президентом Франції Емманюелем Макроном, щоб обговорити правила та норми оцінки контенту. Про це Цукерберг написав на своїй сторінці в Facebook.

Цукерберг розповів, що минулого року компанія запросила французьких урядовців, щоб показати, як вона бореться зі шкідливим контентом на своїх платформах.

«Наші системи тепер активно виявляють 65% ненависницьких висловлювань, які ми знімаємо ще до того, як про них повідомили — у порівнянні з 24% рік тому. Але тут необхідно запровадити тонкі рішення, наприклад, як ми повинні поводитися з контентом, який не є незаконним, але може заподіяти шкоду. Це сфера, де, я вважаю, компанії не повинні приймати ці рішення самостійно та має бути публічний процес із демократично обраними урядами», — підкреслив він.

Глава Facebook також розповів, що представники французької влади поділилися своїми рекомендаціями з приводу того, який контент можна віднести до шкідливого.

«Це створить більш послідовний підхід у всій галузі та забезпечить відповідальність компаній за дотримання наших стандартів щодо цього контенту», — написав він.

Цукерберг зазначив, що хоч «ми не зможемо домовитися про все, важливо зробити це правильно», щоб інтернет, на його думку, став єдиною платформою, до якої кожен може отримати доступ на однакових умовах. «Це перший приклад нашої офіційної співпраці щодо регулювання з урядом, і ми сподіваємося, що цей процес спрацює й для інших країн», – підсумував Цукерберг.