ДТП у Харкові: захист Зайцевої попросив для неї 5 років умовно

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Захист Олени Зайцевої, засудженої на 10 років за ДТП у Харкові з шістьма загиблими, попросив суд помʼякшити її покарання. Про це повідомляє KHARKIV Today.

За словами адвоката з боку постраждалих Лариси Матвєєвої, Зайцева просить змінити їй покарання на 5 років умовно. Це стало відомо після ознайомлення з апеляцією Зайцевої.

Матвеєва відзначила, що на судовому етапі Зайцева визнавала свою провину. Тепер, отримавши 10 років покарання, думає інакше, перекладаючи провину на іншого фігуранта цієї справи — Геннадія Дронова.

«Позиція захисту Зайцевої обурила всіх, потерпілі ніколи не вірили в каяття Зайцевої, але до такого відвертого цинізму теж ніхто готовий не був», — повідомила адвокат.

За її словами, законних підстав для зміни рішення суду першої інстанції немає, оскільки нинішня позиція Зайцевої ґрунтується на спробі зняти з себе провину і спростувати матеріали кримінальної справи.

«Зайцева же провину свою визнавала, з обвинувальним актом погоджувалася, готова була понести справедливе покарання. Враховуючи обʼєктивні докази і тяжкість наслідків, таких підстав немає», — додала Матвєєва.

Увечері 18 жовтня 2017 в центрі Харкова, на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова, зіткнулися два автомобілі. Позашляховик Lexus RX, за кермом якого була 20-річна Олена Зайцева, вилетів на тротуар, де пішоходи чекали на зелене світло. Внаслідок ДТП загинули шість і постраждали пʼятеро людей.

Крім Зайцевої, суд заарештував другого учасника ДТП — Геннадія Дронова, який був за кермом Volkswagen. Його звинуватили в порушенні правил дорожнього руху, оскільки він почав рух на жовте світло.