САП звинувачує детективів НАБУ у втраті доказів у справі про розкрадання при будівництві футбольних полів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) звинувачує детективів Національного антикорупційного бюро (НАБУ) у втраті доказів у справі про розкрадання грошей при будівництві футбольних полів зі штучним покриттям.

Згідно з повідомленням САП, у кінці квітня детективи НАБУ провели низку обшуків у фігурантів справи та вилучили речі разом з документами, які і були важливим доказом. При цьому детективи не повідомили прокурорів САП про проведення обшуків, хоча останні неодноразово порушували це питання.

Також детективи НАБУ своєчасно не надали прокурорам відомості про результати слідчих дій і передали їм вилучене майно через 48 годин, коли за законом його потрібно було вже повертати господарям. Внаслідок цього суд відмовив прокурорам в арешті майна.

При цьому детективи НАБУ через курʼєрську службу направили у Соломʼянський районний суд Києва без узгодження прокурорів три клопотання про арешт тимчасово вилученого майна. Це вони теж зробили нібито без попередження САП.

Суд, відповідно до законодавства, повернув зазначені клопотання прокурорам для усунення недоліків. Однак прокурори вже були позбавлені можливості виправити недоліки в роботі детективів через закінчення термінів, що і спричинило втрату важливих доказів.