Режисер «Амелі» випустить фільм про створення картини до 20-річчя її премʼєри

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Режисер «Амелі» випустить фільм про створення картини до 20-річчя її премʼєри

Facebook / Amélie

Французький режисер Жан-Пʼєр Жене працює над новим фільмом у жанрі мокʼюментарі про створення романтичної комедії «Амелі», премʼєра якої відбулася в 2001 році.

Вихід проекту можуть призначити на 2021-й — до 20-річчя зйомок картини, пише IndieWire .На створення проекту Жене надихнула комедія Пітера Джексона і Коста Боутса «Забуті кінострічки» (Forgotten Silver) 1995 року.

Режисер ще не вирішив, як назве свою нову роботу. Зараз він обмінюється ідеями зі сценаристом Гійомом Лораном, автором оригінального сценарію «Амелі», який допомагає йому писати сюжет.

На питання, чому Жене не випустив телесеріал «Амелі» або продовження комедії, режисер відповів, що це була б «погана ідея».

«Це не була б та ж сама актриса, це було би дешево, тому що у неї не було б того ж самого бюджету, і в Парижі тепер так важко знімати, тому що скрізь є будівельні майданчики, тож Париж зараз потворний», — пояснив він.

«Амелі» отримала величезний успіх після виходу в 2001 році. Комедія стала найкасовішим французьким фільмом у США і була номінована на пʼять «Оскарів». Головну роль у стрічці зіграла французька актриса Одрі Тоту.

  • Сервіс Hulu показав перший повнометражний трейлер 3-го сезону драми-антиутопії «Оповідь служниці» про сексуальне рабство у вигаданому тоталітарному суспільстві — Республіці Галаад, яка розташована на території сучасних США.