Королівська сімʼя Великої Британії запустила СМС-службу психологічної допомоги

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Королівська сімʼя Великої Британії запустила СМС-службу психологічної допомоги

Twitter / Shout UK

Молоді члени королівської родини Великої Британії, брати принц Вільям і принц Гаррі разом з дружинами Кейт і Меган 10 травня запустили нову службу обміну повідомленнями для людей, які потребують психологічної допомоги.

Як пише Reuters, раніше брати розповідали про власний досвід боротьби з психічними розладами після смерті їхньої матері принцеси Діани в автокатастрофі в 1997 році.

Нова гаряча лінія, яка називається Shout («Крик»), працюватиме цілодобово, сім днів на тиждень. Її завдання — підтримувати людей, які зіткнулися з думками про самогубство, проблемами у відносинах, жорстоким поводженням у суспільстві та залякуванням, а також з іншими проблемами. Волонтери сервісу спілкуватимуться з людьми у спеціальному месенджері. У майбутньому кількість добровольців розширять з 1 тис. до 4 тис. осіб.

За словами організаторів, ця служба перш за все призначена для молодих людей, а використання текстових повідомлень гарантує конфіденційність і не привертає зайвої уваги, що дозволяє людям використовувати її в школі, у громадському транспорті чи вдома. Згідно зі звітом 2017 року, у кожної восьмої дитини віком від 5 до 19 років був принаймні один психічний розлад.

Цей проект є першою спільною ініціативою молодої королівської четвірки з того часу, як герцогиня Сассекська приєдналася до монаршої сімʼї. Він створений за принципом роботи глобальної некомерційної організації Crisis Text Line, яка з моменту її створення у США в 2013 році опрацювала понад 100 мільйонів повідомлень і врятувала багато життів.