Політвʼязня Кольченка відправили у штрафний ізолятор на травневі свята

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Політвʼязня Кольченка відправили у штрафний ізолятор на травневі свята

Antonymon / Wikipedia

Українського політвʼязня Олександра Кольченка на тривалі травневі свята відправили у штрафний ізолятор у звʼязку з передсвятковим «посиленням режиму». Про це повідомила російська правозахисниця Тетяна Щур, передає Укрінформ .

«Хочу сказати, що Саша Кольченко 9 травня традиційно відбуває термін у СІЗО, як кожен «червоний день» календаря. Начебто 10 травня його збираються випустити. Як і дізнаємося, очевидно, 13 травня, коли до нього має потрапити наш адвокат», — розповіла Щур.

За її словами, такі правила в російських вʼязницях, що у звʼязку зі святковими днями відбувається посилення режиму. І всіх засуджених, які мають «тяжкі» статті, прибирають із зони з профілактичною метою. Кольченка утримують у російському Копейську в Челябінській області.

  • Кольченка, як і Сенцова, затримали в 2014 році в анексованому РФ Криму. Як і режисера, його звинуватили у підготовці теракту. У серпні 2015 року російський суд засудив його до 10 років колонії. 31 травня 2018 року Кольченко оголосив про початок голодування на підтримку вимоги Сенцова, проте 7 червня припинив його через погіршення здоровʼя.
  • У березні Кольченко розповів, що почувається добре, не хворіє та не конфліктує з іншими увʼязненими.